Noc snů ZOO Ostrava

24.06.2014 13:25

V ostravské zoologické zahradě se minulý týden uskutečnil osmý ročník Noci snů – speciálního večera pro handicapované děti. Letos jsme na akci přivítali bezmála 500 účastníků!

Pro děti byl opět připraven večer plný zážitků – malování na obličej, procházka po zoo s několika zastavení u dotykových stolků, kde si děti mohly prohlédnout i osahat nejrůznější přírodniny. A samozřejmě na ně čekalo i setkání s živými zvířaty. Kromě zvířat chovaných v zoo to byli díky spolupráci s Canisterapií Ostrava i asistenční pejsci. Na realizaci Noci snů se nemalou měrou podílela skupina dobrovolných spolupracovníků zoo, kteří při akcích takového rozsahu ochotně a nezištně pomáhají. Mediálním partnerem akce bylo Hitrádio ORION. 

Myšlenka uspořádat pro děti s postižením nebo chronickým onemocněním večer s prožitky, o které často ve svém životě přicházejí, se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která poprvé uspořádala Noc snů pro děti z onkologické kliniky. Postupně se tato akce rozšířila v západní Evropě a zámoří. Ostravská zoologická zahrada pořádá Noc snů od roku 2007.

https://www.zoo-ostrava.cz/cz/novinky/1012-v-zoo-probehla-noc-snu/